این مطلب را به دوست خود ارسال کنید

اطلاعات شما نزد طراحی سایت - بازاریابی اینترنتی - کیهان افزار کاملا محفوظ می باشد

راهنمای کامل چگونگی راه‌اندازی فروشگاه اینترنتی

اگر جزء کسانی هستید که برای اولین بار قصد راه‌اندازی فروشگاه اینترنتی خود را دارید یا برای مدتی طولانی به کسب‌و‌کارهای اینترنتی مشغول بوده‌اید، این راهنما به شما کمک می­‌کند که راه‌اندازی فروشگاه اینترنتی را به سادگی یاد بگیرید. با اجرای مراحلی که در این راهنما آمده است، شما هم می‌توانید فروشگاه اینترنتی خود را راه‌اندازی کنید و یک کسب‌و‌کار اینترنتی مخصوص به خود داشته باشید.

7
0
1185
راهنمای کامل چگونگی راه‌اندازی فروشگاه اینترنتی

آیا در آرزوی راه‌اندازی فروشگاه اینترنتی خود هستید؟ آیا آرزو دارید که کسب‌و‌کارتان را به سادگی و از روی لب­‌تاپ خود مدیریت کنید؟

هدف ما از نوشتن این راهنما این است که به شما در راه‌اندازی سریع یک فروشگاه اینترنتی کمک کنیم تا بتوانید محصولات حقیقی یا مجازی خودتان را در سطح اینترنت به فروش برسانید و شاید اولین درآمد اینترنتی خود را به دست بیاورید. پس در ادامه این مطلب با ما همراه باشید و مراحل مختلف این راهنما را با دقت بخوانید.

 

گام اول: زمینه کاری برای راه‌اندازی فروشگاه اینترنتی را انتخاب کنید.

بعضی از کسانی که برای اولین بار به دنیای کسب‌و‌کار وارد می‌شوند، ایده خاصی در مورد اینکه به چه زمینه‌­ای ورود کنند، ندارند. برای مثال با خود فکر می‌کنند که بهتر است یک فروشگاه لباس راه‌اندازی کنم. دقت کنید که هر ایده­‌ای برای راه‌اندازی فروشگاه اینترنتی خوب نیست. زمینه کاری شما، بسیاری از مسائل بعدی را تحت تأثیر قرار می‌دهد که ممکن است شامل موارد زیر باشند:

  • روش فروش.

  • میزان سرمایه مورد نیاز.

  • میزان تبلیغات مورد نیاز.

  • میزان تلاش شما برای ارائه خدمات پشتیبانی محصولات.

به همین علت شما باید زمینه‌­ای را انتخاب کنید که از هر جهت برای شما مناسب باشد و با استعدادها، زمان، بودجه و امکانات شما مطابقت داشته باشد. برای انتخاب زمینه مناسب به مواردی که در ادامه مطلب می­‌آیند، نگاهی داشته باشید.

زمینه کاری برای راه‌اندازی فروشگاه اینترنتی را انتخاب کنید

بیشتر بخوانید: چگونگی تبدیل صفحه اینستاگرام به وب‌سایت

  • در ابتدا در مورد قیمت تصمیم بگیرید.

اگر محصولات ارزان­‌تری را بفروشیم، به احتمال زیادی عده بیشتری محصولات ما را می­‌خرند. ولی نکته­‌ای که وجود دارد این است که در این شرایط ارزش میانگین هر سفارش کمتر است. ارزش میانگین هر سفارش، مقدار میانگین سودی است که از هر فروش به دست می‌آورید. در نقطه مقابل، اگر محصولات گران‌تری را بفروشید، عده کمتری آن را می­‌خرند ولی ارزش میانگین هر سفارش بیشتر است.

این دو نکته مهم در قیمت­‌گذاری محصولات یک فروشگاه اینترنتی، تأثیر زیادی دارند و بسیاری از تلاش­‌های آینده شما برای راه‌اندازی فروشگاه اینترنتی و کسب درآمد از آن را هم تحت‌تأثیر قرار می‌دهند. برای مثال اگر شما کالاهایی را قیمت پائین بفروشید و گروه­‌های درآمدی پائین تا متوسط جامعه از مشتریان شما باشند، باید خود را برای کار و تلاش زیاد برای آماده‌­سازی محصولات پرتعداد و خدمات وقت­‌گیر آماده کنید.

این مسأله یک دلیل ساده دارد. مشتریانی از طبقه درآمدی پائین تا متوسط، دقت زیادی به مخارج خود دارند و تمام جنبه‌­های محصولات شما را با دقت بررسی می­­‌کنند. این شرایط باعث می­‌شود که شما مجبور باشید محصولات یا خدماتی با بهترین کیفیت ممکن را نسبت به هزینه دریافتی ارائه کنید. از طرف دیگر، شما مجبور هستید به تعداد زیادی از سئوالات و درخواست­‌های مشتریان پاسخ دهید و زمان زیادی را صرف خدمات پشتیبانی محصولات کنید.

در مقایسه با این شرایط، اگر شما زمینه کاری را انتخاب کنید که بر مشتریانی از طبقات درآمدی بالای جامعه تمرکز داشته باشید، دیگر چنین مسائل و مشکلاتی ندارید. البته در هر شرای باید خود را برای پاسخگویی به بعضی از مشتریان خاص آماده باشید که محصولات شما را زیر‌و‌رو می‌کنند و ممکن است هر سئوال یا درخواستی را از شما داشته باشند ولی اگر محصولات خود را به طبقه پردرآمد جامعه بفروشید، این نوع از مشتریان بسیار اندک هستند.

 

  • وفاداری را فراموش نکنید.

یکی از موارد دیگری که باید در انتخاب زمینه کاری خود به آن دقت کنید، مسأله وفاداری به برندهای مختلف است. برای اینکه بیشتر با این مفهوم آشنا شوید، به مثال‌­های زیر دقت کنید:

1- سناریوی اول: فرض کنید که هدفون شما خراب شده است و می‌خواهید یک هدفون جدید را از یک فروشگاه آنلاین بخرید. احتمالاً تلفن همراه یا لپ‌تاپ خود را درمی‌آورید و به سایتی مثل دیجی­‌کالا وارد می‌شوید و بعد از چند دقیقه خرید خود را انجام می­‌دهید و تمام! در این شرایط، آیا به فروشگاه‌های اینترنتی دیگری که هدفون می‌فروشند، سری می­‌زنید؟ احتمالا نه!

2- سناریوی دوم: حالا فرض کنید که می‌خواهید یک لوستر برنزی بزرگ بخرید که تمام اتاق پذیرایی شما را روشن کند. احتمالاً در این شرایط، اول سایت گوگل را باز می­‌کنید و عبارت‌­هایی مثل "خرید آنلاین لوستر" یا "خرید لوستر بزرگ" را جستجو می‌­کنید.

حال دو سناریوی بالا را دوباره مقایسه کنید. تفاوت آن­ها در این است که در مورد اول یک یا چند برند بزرگ وجود دارند که مشتریان، آن­ها را می‌­شناسند و برای انجام خریدهای خود به گزینه­‌های جایگزین فکر نمی‌کنند. مشتریان به برندهای مورد اعتماد خود وفادار هستند و برای خرید از آن­ها استفاده می‌کنند. آمارهای موجود در این زمینه نشان می‌دهند که در چنین شرایطی 90 درصد مشتریان از برندهایی که می­‌شناسند، خرید می‌کنند.

 

  • محبوبیت کالا و خدمات را در نظر بگیرید.

مورد دیگری که باید برای انتخاب نوع محصولات در راه‌اندازی فروشگاه اینترنتی به آن دقت کنید، میزان محبوبیت یا شهرت کالا یا محصولاتی است که قصد فروش آن­ها را دارید. البته منظور ما از محبوبیت یا شهرت، مُدبودن یک کالا در یک زمان خاص نیست. چون در این صورت ممکن است آن محصول پس از مدتی از مُد بیافتد و تلاش­‌های شما ناکام بماند.

شما باید محصولی را برای فروش اینترنتی انتخاب کنید که فروش آن در سال­‌های اخیر به طور مداوم در حال رشد بوده باشد. برای پیداکردن محصولی که این شرایط را داشته باشد، می‌­توانید از یکی از ابزارهای سایت گوگل به نام گوگل ترنداستفاده کنید. در این سایت که از زیرمجموعه­‌های گوگل است، میزان محبوبیت کلمات کلیدی مختلف و میزان جستجو آن­ها با گذشت زمان مشخص شده است.

آخرین نکته‌­ای که در این مرحله باید به آن دقت کنید، مفهومی به نام چرخه‌ی عمر مشتری است. به طور ساده، یعنی اینکه یک مشتری چند بار و چه مدت زمانی می‌­تواند مشتری محصولات شما باشد. پس از اینکه کسب‌و‌کار خود را راه‌اندازی کردید و اولین فروش­‌های خود را انجام دادید، قدم بعدی شما ایجاد درآمد بیشتر خواهد بود. اکثر کارآفرینان عقیده دارند که افزایش درآمد، با فروش دوباره و چندباره به مشتریان موجود و تداوم فروش به آن­ها اتفاق می‌افتد.

ممکن است تمام نکات قبلی را برای انتخاب زمینه کاری خود رعایت کرده باشید و فروش محصولات لوکس برای عروسی را انتخاب کرده باشید. در این صورت مطمئن هستید که افرادی از طبقه درآمدی بالا، چنین محصولاتی را به صورت آنلاین خریداری می‌کنند و رقبای زیادی هم ندارید. از طرف دیگر، در این سال‌­ها برگزاری مراسم عروسی مجلل باب شده است و روز‌به‌روز در حال افزایش است. تا به اینجا همه چیز به خوبی پیش می‌رود. اما پس از شش ماه که فروشگاه اینترنتی خود را راه‌اندازی کردید، متوجه می‌شوید که چرخه‌ی عمر این نوع از مشتریان به طور عجیبی کوتاه است. اگر شما ماه گذشته ده مشتری داشته‌اید، آن مشتریان هرگز برای خرید مجدد از شما بازنمی‌­گردند، زیرا بسیار بعید است که دوباره ازدواج کنند و دوباره برای ازدواج مجدد از شما خرید کنند. نکته پایانی در این قسمت این است که سعی کنید به زمینه‌­ای ورود کنید که حداقل آشنایی اولیه با آن را داشته باشید و اطلاعات شما از آن در حد صفر نباشد!

آکوزش راه اندازی فروشگاه آنلاین

گام دوم: مدل کاری فروشگاه اینترنتی خود را تعیین کنید.

دومین گام در راه‌اندازی فروشگاه اینترنتی، این است که مدل کسب‌و‌کار خود و فروش محصولات را مشخص کنید. دو مدل کاری عمده در یک کسب‌و‌کار فروشگاه اینترنتی وجود دارد که یکی از آن­ها مدل دراپ­شیپینگ است و مدل دیگر انبارداری محصولات توسط خودتان است. یعنی به راحتی از امکانات کامل کارگاه، کارخانه یا فروشگاه یک تأمین­‌کننده برای خودتان استفاده می‌­کنید.

 

  • مدل دراپ­شیپینگ:

امروزه مدل دراپ­شیپینگ شهرت بسیار زیادی پیدا کرده است ولی مانند هر پدیده دیگری دارای چالش­‌های مربوط به خودش است. اگر با مفهوم دراپشیپینگ آشنایی ندارید به طور مختصر شما را با آن آشنا می­‌کنیم. دراپ­شیپینگ به معنای فروش محصولاتی از طریق فروشگاه اینترنتی شما است که شما تولیدکننده یا مالک آن­ها نیستید و پس از اینکه محصول را به مشتری فروختید، از سمت تولیدکننده اصلی برای مشتری ارسال می‌شود و شما نقش واسطه فروش را دارید.

این مدل راه‌اندازی فروشگاه اینترنتی دارای مزایای مهم زیر است:

  •  نیاز به سرمایه اولیه برای خرید محصولات ندارید.

  • می‌­توانید تعداد زیادی از کالاها را بدون وجود ریسک خاصی بر روی فروشگاه خود داشته باشید.

  • نیاز به انبارداری محصولات ندارید.

  • نیاز به فرآیند خرید محصولات ندارید.

  • نیاز به فرآیند بسته‌­بندی و تحویل نهایی کالا ندارید.

به دلیل وجود این مزایای فوق‌­العاده در این مدل، با استفاده از دراپ­شیپینگ تقریبا هر کسی ‌می‌تواند به راه‌اندازی فروشگاه اینترنتی فکر کند و این کار را انجام دهد. حتی جوانی که تازه از دانشگاه فارغ‌ا‌لتحصیل شده است و هیچ سرمایه‌­ای ندارد و از پدر خود پول توجیبی می‌­گیرد!

 

  • مدل خرید محصول و انبارداری:

در مدل خرید محصول و انبارداری توسط مالکِ وب­‌سایت که بیشتر مخصوص کسب‌و‌کارهای بزرگ است، نیاز به سرمایه متوسط تا بالایی برای خرید محصولات است. مزیت مدل خرید محصول و انبار‌داری این است که سود بسیار بیشتری از مدل دراپ­شیپینگ دارد و با استفاده از این مدل در بلندمدت، تبدیل به یک برند خواهید شد. در این مدل کنترل محصول تحویل­‌شده و بسته‌­بندی کالا و حک لوگو و شعار بر روی محصولات و سایر موارد با صاحب فروشگاه اینترنتی است و همین موارد باعث می­‌شود که بتوانید به یک برند تبدیل شوید.

به طور خلاصه برای کسانی که در ابتدا قصد راه‌اندازی فروشگاه اینترنتی را دارند، بهتر است که کار از مدل دراپ­شیپینگ شروع شود و پس از مدتی که سرمایه اولیه جمع­‌آوری شد، می­‌توان از مدل ترکیبی یا مدل انبارداری استفاده کرد. پس از انتخاب مدل راه‌اندازی فروشگاه اینترنتی، زمان انتخاب نام فروشگاه اینترنتی و ثبت یک دامنه است که نکات مربوط به آن در ادامه مطلب آمده‌­اند.

مدل خرید محصول و انبارداری

گام سوم: یک نام مناسب انتخاب کنید و دامنه مربوط به آن را ثبت کنید.

انتخاب نام فروشگاه اینترنتی یکی از مراحل مهم در راه‌اندازی فروشگاه اینترنتی است که اشتباه در آن می­‌تواند باعث شکست کسب‌و‌کار شما شود. انتخاب نام، بستگی زیادی به زمینه کسب‌و‌کار شما دارد ولی نکات مهم دیگری هم هستند که باید به آن­ها توجه شود. یک نام مناسب باید دارای ویژگی­‌های زیر باشد. البته ممکن است نکات زیاد دیگری نیز در مورد انتخاب نام وجود داشته باشند که به سلیقه شما بستگی دارند.

  • تلفظ و املای نام ساده باشد و کوتاه باشد.

  • به حوزه کاری شما مرتبط باشد.

  • اصیل باشد و نام‌­های مشابه با آن وجود نداشته باشند.

  • گیج­‌کننده و مبهم نباشد و از اعداد و ارقام در آن استفاده نشود.

  • دامنه مربوط به آن وجود داشته باشد و پیش از این ثبت نشده باشد (البته اهمیت دامنه .com بسیار زیاد است و بهتر است حتما یک دامنه .com تهیه کنید).

 

گام چهارم: انتخاب نوع محصولاتی که می‌خواهید بفروشید.

تا این مرحله از راه‌اندازی فروشگاه اینترنتی، شما زمینه کاری، مدل کاری و نام و دامنه فروشگاه خود را انتخاب کردید. اکنون زمان این است که تصمیم بگیرید دقیقا چه محصولاتی را می‌خواهید به فروش برسانید که بیشترین فروش را در زمینه کاری شما داشته باشند.

این کار هم ساده است. یکی از روش‌­ها این است که به سایت­‌های قبلی مشابه مراجعه کنید و ببینید محصولات پرتعداد و پرفروش آن­ها کدام هستند. نکات دیگری هم در این زمینه وجود دارند که برخی از آن­ها عبارتند از:

  • کالاهایی را پیدا کنید که نیاز کمی به خدمات پشتیبانی داشته باشند.

  • کالاهایی را انتخاب کنید که بیشترین سود فروش را داشته باشند.

  • کالاهایی را انتخاب کنید که هزینه حمل و نقل پائینی داشته باشند.

  • کالاهایی را انتخاب کنید که اطلاعات کافی در مورد آن­ها داشته باشید.

  • محصولاتی را انتخاب کنید که امکان نوآوری و توسعه آن­ها وجود داشته باشد (می‌­توانید به نظرات کاربران سایت­‌های دیگر در مورد نقاط قوت و مشکلات هر محصول دقت کنید).

 

دقت داشتهباشید که باید محصولاتی را انتخاب کنید که تأمین­‌کنندگان آن­ها وجود داشته باشند و دسترسی به تأمین‌­کننده آسان باشد.

در جستجو برای تأمین­‌کنندگان مناسب نکات زیر را در نظر داشته باشید:

  • ارتباط زیاد و موثری با تأمین­‌کنندگان مختلف برقرار کنید. هر چه بیشتر با تأمین­‌کنندگان صحبت کنید، اطلاعات بیشتری به دست می‌آورید. از سئوال کردن نترسید و سعی کنید اطلاعات زیادی پیدا کنید.

  • از انتخاب تأمین­‌کنندگانی که قیمت کالاهای آن­ها بالا است، اجتناب کنید.

  • کالاها را از تأمین­‌کنندگانی تهیه کنید که خدمات پشتیبانی مناسبی داشته باشند. زمانی که مدل کسب‌و‌کار شما دراپ­شیپینگ باشد، پشتیبانی تأمین­‌کننده باید مناسب باشد تا شما هم بتوانید خدمات پشتیبانی مناسبی به کاربران فروشگاه اینترنتی خود ارائه کنید.

گام پنجم: راه‌اندازی فروشگاه اینترنتی با انواع فروشگاه­‌ساز.

برای طراحی سایت فروشگاه اینترنتی نیاز به یک وب‌سایت مناسب دارید که عملکردهای کامل یک فروشگاه اینترنتی را داشته باشد. برای راه‌اندازی فروشگاه اینترنتی گزینه‌­های مختلف و برنامه­‌های مختلفی وجود دارند و برخی اوقات حتی می‌­توانید فروشگاه را بر روی یک بستر از قبل آماده، راه‌اندازی کنید و یک زیردامنه از یک فروشگاه اینترنتی بزرگتر باشید. اما اگر خودتان تصمیم به راه‌اندازی فروشگاه اینترنتی تخصصی دارید، می‌­توانید از برنامه‌­های فروشگاه‌­ساز زیر استفاده کنید.

1- ووکامرس

وردپرس دارای دو سیستم فروشگاه‌ساز ecommerce و ووکامرس است که به صورت پلاگین یا افزونه بر روی وردپرس نصب می‌شوند و قابلیت­‌های یک فروشگاه اینترنتی را به وردپرس اضافه می‌کنند. در حالیکه در ابتدای کار پلاگین ecommerce  پلاگین محبوبتری بود، اما در سال‌های اخیر ووکامرس پیشرفت­‌های زیادی داشته است و نه تنها به عنوان پلاگین محبوب وردپرس بلکه به عنوان یکی از پرطرفدارترین فروشگاه­‌سازهای جهان نیز مطرح شده است.

مزیت‌­های زیادی که سیستم مدیریت محتوای وردپرس دارد، شامل حال ووکامرس نیز می‌­شود. ووکامرس رایگان بوده و قالب‌ها و پلاگین‌­های زیادی دارد که امکانات زیادی را به این سیستم اضافه می‌کند. در ایران نیز درگاه‌­های اینترنتی و پنل پیامک و غیره را به راحتی می‌­توان به آن متصل کرد و امکانات کامل یک فروشگاه اینترنتی را به سادگی فراهم نمود.

قابلیت فروش محصولات دانلودی و فیزیکی، نقد و بررسی محصولات، تعیین وزن و ویژگی­‌های خاص برای محصولات و جستجوی پیشرفته براساس این ویژگی­‌ها یا براساس قیمت، تعیین قیمت خاص برای هر نوع ویژگی خاص از یک محصول (به عنوان مثال با انتخاب رنگ قرمز محصول یک قیمت نمایش داده می‌­شود و با انتخاب رنگ سبز قیمتی دیگر)، تعریف کوپن تخفیف به روش­‌های مختلف، تعریف میزان مالیات، تعریف روش­‌های متنوع حمل و نقل ، تعریف محصولات مرتبط، پیگیری و مقایسه محصولات، گزارش‌گیری براساس تاریخ و محصول از ویژگی‌های اصلی ووکامرس هستند که با نصب پلاگین‌های مختلف و متعدد موجود می­‌توان امکانات خیلی بیشتری را نیز اضافه نمود. فروش محصولات کاربران، سیستم همکاری در فروش، رزرو محصول و دیگر موارد کاربردی از جمله این قابلیت‌­ها هستند.

 

- مزایای ووکامرس:

  • رایگان بودن.

  • نصب آسان و سادگی در استفاده.

  • وجود پلاگین‌­ها و قالب‌های متعدد و متنوع.

  • دارا بودن امکانات یک فروشگاه کامل.

  • پشتیبانی گسترده و قوی همراه با مطالب آموزشی متعدد به زبان‌­های فارسی و انگلیسی.

  • سئوی قوی.

 

- معایب ووکامرس:

  • مصرف زیاد منابع سرور.

  • نیاز به اضافه کردن امکانات کامل و اضافی از طریق نصب پلاگین.

فروشگاه ساز ووکامرس

- اپن‌کارت (Opencart)

یکی از قدیمی­‌ترین سیستم­‌های مدیریت محتوا است که امکانات زیادی را در اختیار کاربران قرار می‌دهد. دارای سایت و پشتیبانی فارسی نیز هست که البته خیلی قوی نیست. متأسفانه نسخه رایگان این فروشگاه­‌ساز، امکانات زیادی را در اختیار کاربران قرار نمی‌دهد و نسخه های پولی اپن‌کارت است که امکانات زیادی را دارند. نسخه های پولی این فروشگاه­‌ساز به عنوان یک فروشگاه‌ساز پیشرفته شناخته می‌شوند و اغلب افزونه­‌های کاربردی آن به صورت پیش‌فرض داخل سیستم تعریف شده­‌اند. حتی برخی موارد که در ووکامرس با افزونه اضافه می‌شوند در سیستم‌­های پیشرفته اپن‌کارت موجود است، که سیستم‌­هایی مثل سیستم بازاریابی و همکاری در فروش، فروش محصولات، اطلاع‌رسانی از طریق پیامک و تلگرام و ایمیل هستند. اکثر قالب­‌هایش هم اگرچه قالب‌­های خوبی‌اند اما متأسفانه پولی هستند.

ویژگی­‌هایی که برای ووکامرس ذکر شد در اپن‌کارت نیز وجود دارد. یکی از ویژگی­‌های خوب اپن‌کارت، سئوی قوی آن است که روی آن تأکید زیادی شده است. شاید اگر این امکانات و ویژگی­‌ها تماماً رایگان بودند و قالب‌های رایگان بیشتری هم وجود داشت، طرفداران اپن­ کارت خیلی بیشتر می‌­شدند.

 

- مزایای اپن‌کارت:

  • سادگی در استفاده.

  • قالب های متنوع و زیبا.

  • دارا بودن امکانات کامل یک فروشگاه.

  • پشتیبانی قوی انگلیسی.

  • سئوی بسیار قوی.

  • مناسب برای فروشگاه‌های اینترنتی خیلی بزرگ.

 

- معایب اپن‌کارت:

  • پولی بودن نسخه‌های حرفه ­ای با امکانات کامل.

  • پولی ­بودن اغلب قالب‌­ها.

  • عدم وجود مطالب آموزشی و پشتیبانی قوی فارسی.

فروشگاه ساز اپن کارت

3- مجنتو (Magento)

مجنتو نیز مانند اپن‌کارت از قدیمی‌­ترین سیستم های فروشگاه‌ساز می‌­باشد و دارای نسخه رایگان و پولی است و طبیعتاً امکانات بیشتری در نسخه پولی وجود دارد. ولی مثل اپن‌کارت اختلاف بین نسخه رایگان و پولی آن زیاد نیست. مجنتو نیز امکانات ذکر شده ووکامرس و اپن‌کارت را داشته و از نظر سئو نیز قوی است.

از آنجایی که مجنتو در ایران پشتیپبانی متمرکز خوبی را دارا نیست، کاربرد چندانی ندارد و در زمینه اتصال به درگاه­‌های بانکی و پنل پیامکی و سایر امکانات ویژه ایران، کمی با مشکل مواجه است. طبق آماری که سایت builtwith ارائه داده است، مجنتو در جهان یکی از پرطرفدارترین سیستم­‌های فروشگاهی است. قالب­‌های شیک و زیبایی دارد ولی قالب‌­های آماده رایگان زیادی را ندارد. سایت پشتیبانی خارجی آن نیز در این زمینه و یا در زمینه­‌های آموزش مجنتو خیلی فعال نیست و کار با آن به سادگی ووکامرس و اپن‌کارت نمی‌باشد.

- مزایای مجنتو:

  • قالب­‌های متنوع و زیبا.

  • دارا بودن امکانات کامل یک فروشگاه.

  • سئوی بسیار قوی.

  • مناسب برای فروشگاه‌های اینترنتی خیلی بزرگ.

 

- معایب مجنتو:

  • پیچیدگی کار با بخش مدیریت فروشگاه.

  • پولی ­بودن نسخه حرفه‌­ای با امکانات کامل.

  • پولی­ بودن اغلب قالب­‌ها.

  • عدم وجود مطالب آموزشی و پشتیبانی قوی.

مجنتو

4- پرستاشاپ  (PrestaShop)

پرستاشاپ سیستم فروشگاه‌ساز دیگری است که قدمت آن تقریباً مشابه با ووکامرس است و کاملاً رایگان است ولی برخی از پلاگین‌های آن پولی است. پرستاشاپ بیشتر در ایران دارای محبوبیت دارد و در جهان فروشگاه‌ساز خیلی پرطرفداری نیست. به خاطر همین پرطرفدار بودن در ایران، مباحث آموزشی و قالب‌­های رایگان خوبی دارد و این نوع از خدمات آن بیشتر از اپن‌کارت و مجنتو است. این مسائل باعث شده است تا کاربران نسبتاً زیادی به سمت این سیستم متمایل شوند. اما متأسفانه در زمینه سئو نتواسته قدرت سه سیستم دیگر را داشته باشد. کار با آن نیز تاحدی پیچیده است و سادگی ووکامرس و اپن‌کارت از این حیث را ندارد. اما امکاناتی که سایر فروشگاه­‌سازها دارند را به طور کامل شامل می­‌شود.

 

- مزایای پرستاشاپ:

  • رایگان بودن.

  • پلاگین­‌ها و قالبهای متعدد و متنوع رایگان.

  • دارا بودن امکانات کامل یک فروشگاه.

  • پشتیبانی گسترده و قوی فارسی.

 

- معایب پرستاشاپ:

  • پیچیدگی کار با بخش مدیریت فروشگاه.

  • سئوی متوسط.

شما می‌­توانید با توجه به مزایا و معایب ذکرشده در مورد انتخاب فروشگاه­‌ساز مناسب برای راه‌اندازی فروشگاه اینترنتی خودتان، تصمیم بگیرید.

پرستاشاپ

5-CMSهای اختصاصی

در کنار تمام فروشگاه‌سازهایی که در بالا معرفی شد، می توانید بر‌روی فروشگاه‌سازهای اختصاصی نیز فکر کنید. استفاده از سیستم مدیریت محتوایی که به صورت اختصاصی برای خود شما طراحی شود، خالی از لطف نیست زیرا می‌توانید تمام خواسته‌های خود را در راه‌اندازی فروشگاه‌تان، اجرایی کنید. همچنین در میان رقبای‌تان منحصر به فرد باشید.

گام ششم: بازاریابی برای محصولات.

در این گام شما به مرحله آخر راه‌اندازی فروشگاه اینترنتی رسیده‌­اید. می­‌توان گفت که گام آخر، مهم‌ترین مرحله راه‌اندازی فروشگاه اینترنتی است و بدون وجود آن تمامی مراحل قبلی ناکامل است. برای بازاریابی موفق محصولات یک فروشگاه اینترنتی، بازاریابی آنلاین یا دیجیتال مارکتینگ از مهم‌ترین روش­‌های بازاریابی است که خودش به اجزای مختلفی تقسیم می­‌شود که باید به دقت انجام شوند.

شما باید یک برنامه بازاریابی آنلاین تهیه کنید و این برنامه را به دقت اجرا کنید تا فروشگاه اینترنتی شما به تدریج مشتریان خود را به دست بیاورد. در ادامه مطلب برخی از روش­‌های مناسب دیجیتال مارکتینگ برای یک فروشگاه آنلاین را بررسی می­‌کنیم.

 

  • بازاریابی محتوا و سئو.

اگر شما در کسب‌و‌کارهای اینترنتی تازه­‌کار باشید، شاید این کلمات را شنیده باشید و آشنایی مختصری با آن­ها داشته باشید و اگر هم تجربه قبلی دارید، حتما می­‌دانید که این دو نوع بازاریابی جزئیات زیادی دارند و باید با یک برنامه دقیق انجام شوند.

شما با استفاده از روش‌­های بازاریابی محتوا و سئو باید سعی کنید که اهداف زیر را دنبال کنید:

- مرحله اول: تعداد بازدیدکنندگان فروشگاه اینترنتی خود را افزایش دهید.

- مرحله دوم: نرخ تبدیل بازدیدکنندگان به مشتریان را افزایش دهید.

- مرحله سوم: نرخ بازگشت مشتریان برای خرید مجدد را افزایش دهید.

تولید محتوای با کیفیت بالا نکته بسیار مهمی در راه‌اندازی فروشگاه اینترنتی و برنامه بازاریابی آن است. این نوع از محتوا به شما کمک می­‌کند که رتبه بالایی در موتورهای جستجو به دست بیاورید و ترافیک مشتریان را به سمت فروشگاه آنلاین شما روانه می‌­کند و باعث اطمینان کاربران به سایت شما می‌شود و در نهایت میزان فروش شما را افزایش می‌دهد. از آنجاییکه این مطلب در مورد بازاریابی محتوا نیست، امکان پرداختن بیشتر به جزئیات این نوع از بازاریابی در این مطلب وجود ندارد ولی با جستجویی ساده در اینترنت، مطالب زیادی را در این مورد پیدا می­‌کنید.

 

  • بازاریابی در شبکه­‌های اجتماعی.

این نوع از بازاریابی بر اساس یکی از قوانین طلایی بازاریابی است. شما باید در جایی حضور داشته باشید که مشتریان شما حضور دارند. بر اساس این قانون ساده و با توجه به اینکه شبکه‌­های اجتماعی بسیار فراگیر شده‌­اند، شما هم باید شبکه­‌های اجتماعی فروشگاه اینترنتی خود را ایجاد کنید و آن­ها را به طور مرتب به‌روز کنید و در شبکه­‌های اجتماعی فعال باشید.

برای اینکه بتوانید فعالیت مناسبی در شبکه‌­های اجتماعی خود داشته باشید، یک تقویم محتوایی برای آن تهیه کنید و پست­‌هایی در مورد محصولات خودتان به طور منظم انتشار دهید. به این کار تولید محتوای شبکه‌های اجتماعی گفته میشود. برای مثال در زمان مناسبت‌­ها و تعطیلات، بسته­‌های تخفیفی و فروش­‌های ویژه را برای خرید از فروشگاه اینترنتی خودتان ارائه دهید.

اگر فکر می‌­کنید که قادر به مدیریت چندین شبکه اجتماعی نیستید و زمان کافی برای آن ندارید، تنها یک شبکه اجتماعی را انتخاب کنید که بیشترین تناسب را با فروشگاه اینترنتی شما دارد و کار با آن را شروع کنید. اگر اکثر خریداران فروشگاه شما خانم هستند، پست­‌های مناسب خانم­‌ها انتشار دهید و اگر اکثر آن­ها آقا هستند، پست­‌های جذاب برای آقایان را منتشر کنید.

اگر بنا باشد که تنها یک شبکه اجتماعی را برای فروش محصولات فروشگاه اینترنتی در کشور ایران انتخاب کنیم، شبکه اجتماعی اینستاگرام با توجه به امکان درج تصاویر برای محصولات، عدم فیلترینگ و تعداد کاربران بالا، نسبت به سایر شبکه­‌های اجتماعی اولویت دارد و گزینه مناسب‌­تری است.

 

1- تبلیغات گوگل (تبلیغات کلیکی):

بسیاری از کارآفرینان تازه‌­کار که زمان کمی از راه‌اندازی فروشگاه اینترنتی آن­ها می­‌گذرد، در مورد استفاده از تبلیغات کلیکی تردید دارند (زیرا از این می‌ترسد که بودجه آن­ها به سرعت از بین برود). ولی باید دقت کنید که نکته مهم در استفاده از این نوع تبلیغات، مقدار بازگشت سرمایه است.

شما باید حداقل چند مرتبه تبلیغات گوگل را آزمایش کنید تا به صرفه بودن آن برای کسب‌و‌کار خودتان را متوجه شوید. اگر هیچ وقت به این نوع تبلیغات ورود نکنید، هیچگاه بازده واقعی آن برای کسب‌و‌کار خودتان را متوجه نخواهید شد و ممکن است مزایای زیادی را از دست بدهید. موردی که باید به آن توجه کنید این است که پیش از استفاده از این تبلیغات باید آشنایی بالایی با آن پیدا کنید تا عدم آشنایی باعث به هدر رفتن سرمایه شما نشود.

 

2- سایر روش‌­های بازاریابی آنلاین:

به غیر از روش‌­های بازاریابی مهمی که ذکر شد، روش­‌های دیگری هم برای افزایش فروش فروشگاه اینترنتی وجود دارند که برای مثال می‌­توان از سیستم­‌های همکاری در فروش و بازاریابی با ایمیل نام برد. با کمی تحقیق در این موارد می‌­توانید مناسب­‌ترین روش‌­های بازاریابی آنلاین برای فروشگاه خودتان را پیدا کنید و وقت و سرمایه خود را برای اجرای روش‌­های انتخاب­ شده صرف کنید.

سایر روش‌­های بازاریابی آنلاین

نتیجه‌گیری

به شما تبریک می­‌گوییم. هم ­اکنون که به پایان این مطلب رسیدید. با خواندن کامل نکات ارائه ­شده در این راهنما، می­‌توانید اولین قدم را برای راه‌اندازی فروشگاه اینترنتی خود بردارید. پیش از پایان این مطلب برخی از نکات پایانی را برای شما آورده‌­ایم. منتظر فرارسیدن زمان خاصی نباشید، اگر تصمیم به راه‌اندازی فروشگاه اینترنتی دارید، زمان را تلف نکنید و وقت خود را برای مشاوره خالی کنید. همین الان اقدام کنید و منتظر رسیدن زمان مناسب برای آغاز نباشید. یک نقل‌قول معروف در این زمینه وجود دارد که می­‌گوید "اگر یک برنامه خوب را همین امروز شروع کنی، بهتر از این است که یک برنامه عالی را هفته بعد شروع کنی."

شما ممکن است با خود بگوئید که از هفته آینده و پس از اینکه سرم خلوت شد، مراحل راه‌اندازی فروشگاه اینترنتی را شروع می‌­کنم. هفته بعد تولد همسر یا دوست‌تان است و با خود می‌­گویید که پس از پایان این جشن تولد زمان مناسب‌­تری است و پس از گذشت چندین هفته، انرژی و انگیزه شما کم می­‌شود و این کار را فراموش می­‌کنید. هیچ‌گاه منتظر رسیدن یک لحظه ویژه در زندگی نباشید، چون تمام لحظات شما با ارزش و ویژه هستند!

نظرات

09120638910