ده نکته که برای طراحی یک صفحه فرود موفق باید در نظر گرفت
یک صفحه فرود موفق یا Landing page، صفحهای است که مخاطب پس از آن که وارد صفحه شد، به سرعت سایت را ترک نکند و مدتی را به مطالعه محتوای سایت اختصاص بدهد. برای همین خاطر باید نکاتی را در نظر داشته باشید که مخاطب را جذب محتوای آن صفحه کند تا زمان بیشتری برای مشاهده آن صرف کند.

اما برای اینکه بازدیدکننده به سرعت متقاعد شود که سایت درستی را پیدا کرده چه کاری میشود انجام داد؟ موارد زیر 10 نکتهای هستند که با کمک گرفتن از آنها مطمئن خواهید شد صفحه فرودی را که طرحی کردهاید از دید بازدیدکنندگان سایت، تاثیرگذار و بی نقص به نظر میرسند.
1- آراستگی صفحه فرود
قاعدتا افرادی که از طریق موتورهای جستجو به یک سایت هدایت میشوند، برای یافتن پاسخ یک پرسش بهخصوص یا دریافت خدماتی، به آن سایت مراجعه کردهاند پس مطالب اضافی و غیر مرتبط را از سایت حذف کنید چون کسی حوصله یا وقت مطالعه متنهای طولانی و بیربط را ندارد.
قبل از هر کاری، اهدافی که این صفحه فرود به منظور آن طراحی شده را شناسایی کنید و مطالب مرتبط در سایت قرار بدهید. برای این کار از یک طرح ساده و حتی لامکان خلاصه شده استفاده کنید تا بیننده هرچه زودتر راه حلی که به دنبال آن هست را پیدا کند. به این ترتیب با حذف محتوای اضافی فقط مطالب اصلی را که بیننده به دنبال آن میباشد را باقی بگذارید.
فراموش نکنید بازدید کننده سایت هر چه مدت زمانی کمتری برای پیدا کردن پاسخ سوالی که از اول به دنبال آن بوده، صرف کند، احتمال بیشتری دارد که از آن صفحه فرود خریدی انجام بدهد و یا این که خدماتی از سایت را استفاده کند.
2- ناوبری سایت را تنها به موارد ضروری محدود کنید
طراح سایت ممکن است وسوسه بشود که محتوا و مطالب هر چه بیشتری در صفحه فرود قرار بدهد تا شاید زمان بیشتری مخاطب را در لندینگ پیج نگه دارد. اشتباهی که خیلی از افراد در طراحی سایت مرتکب آن میشوند اما دقت کنید که طراحی صفحه فرود باید منجر بشود که بازدید کنندگان سایت یک کار بخصوصی انجام بدهند پس اجازه ندهید که تمرکز آنها با جستجو های بیمورد در سایت، از بین برود.
3- نقش یک عنوان جالب در جذب مخاطب
یک عنوان ایده آل نباید بیشتر از 50 کاراکتر داشته باشد، در عین حال باید به نحوی انتخاب بشود که بیننده سایت با خواندن آن، جذب محتوا بشود و تمایل داشته باشد برای مشاهده ادامه مطلب، وارد صفحه فرود بشود. عنوان میتواند یک جمله سوالی یا عبارتی باشد که حس کنجکاوی بیننده را تحریک کند. یک ادعای جسورانه مطرح کنید و مخاطب را به چالش یکشید تا هر طور که شده مشاهده آن صفحه فرود را از دست ندهد.
4- با مخاطب ارتباط برقرار کنید
درباره گذشته و پیشینه ای که داشته اید بیشتر صحبت کنید. به نحوی عمل کنید که مخاطب شما را دقیقتر بشناسد. در این صورت احتمال این که به شما اعتماد بکند و کار خودش را دست شما بسپارد افزایش پیدا میکند.
برای طراحی صفحه فرود از کلمات جذابی استفاده کنید که احساسات مخاطب را تحریک کند مثلا آوردن کلمه ای مثل ضمانت یا تضمین اثر بخشی خدمات، حس خوبی در بیننده بوجود میآورد. به نحوی عمل کنید که مخاطب از انتخاب شما احساس رضایت کند.
5- اعتماد مشتری را جلب کنید
اولین قدم برای جذب یک مشتری، جلب اعتماد است. برای این کار میتوانید به خدماتی که قبلا ارائه کرده اید اشاره کنید و یا این که کیفیت خودتان را در انجام کار به اثبات برسانید. از بخش ارسال نظر در طراحی صفحه فرود استفاده کنید. مخاطب با مشاهده نظر سایر افرادی که از همان کالا یا خدمات استفاده کرده اند، بازخورد قابل توجهی میگیرد و در تصمیم گیری راحتتر می تواند عمل کند.
6- از فراخوان Call To Action استفاده کنید
انتظار نداشته باشید مخاطب تا زمانی که به انجام یک کار بهخصوص دعوت نشده باشد، اقدام خاصی انجام بدهد. بنابراین سعی کنید تعریف درستی از فعالیتی که میخواهید انجام بدهید، داشته باشید. CTA را در طراحی صفحه فرود در نظر بگیرید و بیننده را به انجام یک فعل بخصوص مثل ثبت نام، کلیک و یا دانلود تشویق کنید. با انجام این کار نرخ تراکنش سایت را هم به میزان قابل توجهی میتوانید افزایش بدهید.
7- سادگی فرایند ثبت نام
ثبت نام در سایت نباید فرآیند پیچیدهای باشد و مخاطب برای عضویت مجبور بشود اطلاعات زیادی را وارد کند. در این قسمت فقط به مشخصات ضروری مثل نام و آدرس ایمیل اکتفا کنید. به خاطر داشته باشید اگر عضویت در سایت فرآیند زمان بری باشد، ممکن است خیلی از مخاطبان این کار را انجام ندهند.
8- قدردانی از مشتریان
بعد از آن که یک بازدیدکننده به اشتراک سایت درآمد، بهتر است از این اقدام مشتری قدردانی کنید و در ادامه با ارائه مجموعهای از پاداشها مثل جشنواره فروش ویژه و یا تخفیف در استفاده از خدمات وبسایت، بیننده را به مشتری دائمی سایت تبدیل کنید. زمانی که بازدید کننده به تازگی به عضویت سایت درآمده باشد، بهترین زمان برای تشویق مخاطب به خرید است و میشود با صرف کمترین هزینهای، شخص را به حلقه مشتریان همیشگی اضافه کرد.
9- طراحی سایت ریسپانسیو (Responsive)
تعداد کاربران گوشی های هوشمند هر روز در حال افزایش است و بسیاری از کاربران اینترنت، با استفاده از گوشیهای موبایل یا تبلتها از سایتهای مختلف بازدید میکنند. حالا تصور کنید اگر سایتی که طراحی کردهاید، واکنشگرا یا به اصطلاح ریسپانسیو نباشد، چه مشکلاتی ممکن است برای بازدیدکنندگانی که از تلفن همراه استفاده میکنند بهوجود بیاید؟
در نظر داشته باشید که حدوداً نیمی از کاربران اینترنت از تلفن همراه برای وبگردی استفاده میکنند پس تنها طراحی سایت ریسپانسیو است که میتواند انتظارات این افراد را برآورده کند. علاوه بر این صفحه فرود باید در کمترین زمان ممکن بارگذاری بشود زیرا خیلی از مخاطبان حاضر نیستند بیشتر از 2-3 ثانیه منتظر باز شدن یک صفحه وب باشند و در غیر این صورت، سایت را به سرعت ترک میکنند.
10- راه های مختلف را امتحان کنید و از شکست نترسید
قبل از هر کاری، یک استراتژی تولید محتوا طراحی کنید و بر اساس آن فعالیتهای روزانه را برنامهریزی کنید. راههای مختلف را امتحان کنید و مطمئن شوید که بهترین ترکیب عناصر طراحی، ناوبری سایت، محتوا و غیره را در اختیار دارید که به واسطه آنها میتوانید بهترین بازده و کارآیی ممکن را داشته باشید. برای این خاطر میتوانید از وبلاگ نویسان مهمان کمک بگیرید یا از طراحان حرفهای سایت بخواهید که صفحه فرود مدنظر شما را طراحی و پیاده سازی کنند.
سخن آخر
اول از همه خودتان را به جای مخاطب قرار بدهید و ببینید در زمان کمی مثل 1-2 دقیقه بعد از ورود به سایت، آیا جذب آن میشوید و حاضر هستید از خدمات وبسایت استفاده کنید؟ یک صفحه فرود موفق باید به نحوی طراحی شده باشد که در کمتر از 2 ثانیه بارگذاری بشود، پس مطالب غیر ضروری را حذف کنید و طراحی سایت را به نحوی انجام بدهید که مخاطب بهراحتی با آن ارتباط برقرار کند. وقتی با رعایت یک سری نکات ساده درباره طراحی صفحه فرود میتوانید نرخ بازدید سایت را به میزان قابل توجهی افزایش بدهید، پس منتظر چه هستید و هر چه سریعتر تغییرات را شروع کنید.